דלג על בר עליון

הודעה לציבור

הקלות בתשלום היטלי בנייה

וייעול ופישוט הליכי הרישוי

מליאת המועצה בראשותי אישרה השבוע, ע"י תיקון חוקי העזר בתחומי התשתיות והפיתוח (מבנה ציבור, ביוב, סלילת רחובות, שצ"פים, תיעול , אספקת מים), הקלות לציבור בתשלומי היטלי פיתוח בגין בקשות להיתר בנייה, בדרך של מתן פטור למחסנים פריקים (מחסן הבנוי מחומרים קלים שגודלו אינו עולה על 6 מ"ר וגובהו אינו עולה על 2.05 מ') ולמצללות (מבנה בלא קירות, שתקרתו משטח הצללה הנסמך על עמודים בלבד שהמרווחים בין החלקים האטומים של משטח זה מהווים 40% לפחות ממנו) מחיוב בהיטלים אלה.

החלטת המועצה על מתן פטורים אלה טעונה אישור של משרד הפנים ומתן תוקף חוקי לכך. אנו נעדכן את הציבור על כניסתן של הקלות אלה לתוקף.

עלויות הבניה מכבידות למדי. מטרת הקלות אלה הינה לסייע לתושב בבניית ביתו או בהרחבתו ו/או להוזיל את עלויות הבניה ומחירי הבתים.

כמו-כן, ראשי הרשויות באיו"ש, ואני בתוכם, פועלים במשנה מרץ תוף הפעלת לחצים כבדים על המינהל האזרחי והעומד בראשו לסיים בהקדם את מלאכת החלת מנגנון הפטור מהיתר למבנים שימושים ומתקנים בהתאם לתנאים שנקבעו ברפורמה בדיני התכנון והבנייה בארץ("חוק הפרגולות"), גם על הישובים הישראליים באיו"ש. החלת הרפורמה הזו, בשינויים המחויבים, באיו"ש תייעל ותפשט את תהליכי העבודה במוסדות התכנון ותשפר את השירות לציבור ותמנע ותצמצם את הביורוקרטיה בהליכי קבלת היתר.

למיטב ידיעתי, החלת החלקים העיקריים של הרפורמה בדיני התכנון והבנייה על הישובים הישראליים באיו"ש קרובה  למדי.

בברכה,

שלמה קטן