דלג על חיפוש
הרשמה למעונות התחלה חכמה

פרופיל ומדיניות

פרופיל

המרכז הקהילתי באלפי מנשה הוקם בשנת 1999 בהנחיית החברה למתנ"סים, חברת בת של משרד החינוך, וכזרוע מבצעת של המועצה המקומית באלפי מנשה בתחומי הפנאי והקהילה.

המרכז הקהילתי פועל על פי מדיניות הנהלת המרכז, המורכבות מנציגי ציבור ,מנציגי הרשות המקומית ונציגות החברה למתנ"סים.המרכז הקהילתי מהווה מוקד לפעילות קהילתית, חברתית ותרבותית לכלל היישוב. שערי המרכז הקהילתי פתוחים מרבית שעות היום לכל שכבות האוכלוסייה ולכל הגילאים.הפעילות מגוונת, גמישה ומקיפה נושאים רבים, הכל בהתאם לצורכי התושבים ולרצונם, ותוך שיתופם בוועדות השונות הקובעות את פעילות המרכז הקהילתי.

תחומי הפעולה של המרכז הקהילתי הם קהילתיים, חברתיים, חינוכיים ותרבותיים. מתקיימות מגוון של תכניות והשכיחות שבהן: חוגי חינוך, חוגי חברה ותרבות, חוגי: ספורט, מוסיקה, אמנויות, סדרות של טיולים. בנוסף, מקיים המתנ"ס תכניות ייחודיות, יוזמות מקומיות בלתי שגרתיות המתייחסות לצרכים או לביקושים מקומיים בתחום הפרט והמשפחה ובתחום הטיפול והקידום.

מדיניות

תוכניות העבודה במרכז הקהילתי נבנות על בסיס העבודה המשותפת עם כל הגורמים הרלוונטיים ביישוב ומחוצה לו.מדיניות החינוך והקהילה באלפי מנשה מכוונת ליצירת תהליכים חינוכיים, חברתיים וקהילתיים, המשפרים ומקדמים את הפרט והקהילה באלפי מנשה, למיצוי עצמי מיטבי, תוך פיתוח קהילה בכלל ופיתוח רגשות שייכות ומעורבות בקהילה בפרט. המדיניות מתבססת ונגזרת מקדימויות משרד החינוך, החברה למתנ"סים, תפיסת עולמו והנחיותיו של ראש המועצה והנהגת חינוך וקהילה. המדיניות גובשה יחד עם גורמי החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי באלפי מנשה. זאת, תוך התאמה למציאות יישובית מתפתחת ומשתנה.

הפרט נתפס כאדם שלם בעל מגוון צרכים בתחומים שונים ומגוונים הקשורים זה בזה ולכן מערכת החינוך והקהילה בישוב נדרשת לעסוק בחינוך הוליסטי, הכורך בתוכו חינוך פורמאלי, בלתי פורמאלי ושירותי רווחה.אנו מוצאים כי אחד מתפקידינו המרכזיים בתחום פיתוח הקהילה הוא הגברת תחושת ההזדהות, וכתוצאה מכך העלאת המוטיבציה לתרום ולתת. יצירת תהליכים של מעורבות, שותפות ואחריות תורמים להתפתחות, לצמיחה אישית, ליצירה קהילתית ולאיכות חברתית.

הדגש שלנו הוא על יצירת קהילה יוזמת ושותפה פעילה לפיתוח תרבות מגוונת, איכותית וחדשנית בשעות הפנאי, למיצוי הפוטנציאל האישי והקהילתי, לרווחת האדם והשתלבותו בחברה, ולקידום איכות החיים הכוללת.המרכז הקהילתי מעניק שירות לכלל האוכלוסייה, החל מהגיל הרך ועד לקשישים. מטרתו לתת מענה לצרכים  החברתיים, התרבותיים והקהילתיים יחד עם פיתוח קהילה מעורבת ויוזמת.

הדפסשלח לחבר
דלג על Banners